PLIVASEPT LUCID - 500 ml

D dermatici
08 antiseptici i dezinficijensi
A antiseptici i dezinficijensi
X ostali antiseptici i dezinficijensi
05 izopropanol
08 etanol

SASTAV

46 g etanola i 25 g izopropilnog alkohola

INDIKACIJE

  • higijenska dezinfekcija ruku (utrljavanje)
  • kirurška priprema ruku (utrljavanje)

KONTRAINDIKACIJE

Nisu poznate.

SVOJSTVA I DJELOVANJE

Alkoholni antiseptik za ruke, gotov za uporabu, baktericid (prema HR EN 1040 i EN 13727+ MRSA), tuberkulocid (prema EN 14348), fungicid (prema HRN EN 1275 i HRN EN 1650) i potpuni virucid (prema EN 14476+A1). Smanjuje transijentnu floru ruku u tijeku 30 sekundi za više od 99%. PLIVA®sept lucid rezultat je razvoja PLIVINOG istraživačkog laboratorija s ciljem djelotvornosti na bakterije (uključujući MRSA), viruse, funge i M. tuberculosis uz maksimalnu moguću koncentraciju sredstava za njegu kože. Izvrsno se podnosi. Izuzetno je blag za kožu. Dermatološki je provjeren.

  • maksimalna moguća koncetracija sredstava za njegu ruku
  • polialkoholni antiseptik
  • baktericid, uključujući MRSA, tuberkulocid, fungicid i potpuni virucid

NAČIN UPORABE

PLIVA®sept lucid se rabi nerazrijeđen.

Higijenska dezinfekcija ruku
1. Na dlanove suhih ruku i zapešća nanese se PLIVA®sept lucid (najmanje 3 ml) i utrljava u kožu ruku i zapešća te između prstiju, sve dok se koža potpuno ne osuši (najmanje 30 sekundi).
2. Ako su ruke vidljivo onečišćene, prije postupka higijenskog utrljavanja, nečistoću valja ukloniti postupkom higijenskog pranja tekućim sapunom(PLIVA®sept losion ili detergentnim antiseptikom PLIVA®sept pjenušavi).

Provjeren prema pr EN 1500

Kirurška priprema ruku (utrljavanje)
1. Nakon kirurškog pranja ruku medicinskim tekućim sapunom ili losionom (npr. PLIVA®sept losion), oko 3 ml, najmanje 30 s, a najviše 60 s, ruke se temeljito osuše papirnatim ubrusom za jednokratnu uporabu (ne smije biti reciklirani papir) ili čistom kompresom.
2. Kirurško utrljavanje vrši se alkoholnim antiseptikom PLIVA®sept lucid kroz 3 minute, tako da su ruke kroz cijelo vrijeme tijekom 3 minute vlažne. Antiseptik se postepeno utrljava u šake, zapešća, podlaktice, uključujući i lakat. Na kraju treba ruke potpuno osušiti na zraku.

Provjeren prema EN 12791.

MJERE OPREZA I UPOZORENJA

Kod osjetljivih osoba kod dugotrajnog kontakta moguća je nadražajna reakcija kože. PLIVA®sept lucid se ne smije upotrijebiti za ispiranje tjelesnih šupljina. Ne smije doći u dodir s očima, niti sa sluznicama. Ako se to dogodi, valja ih odmah temeljito isprati vodom. Kod nanošenja alkohola i i utrljavanja, ruke držati dalje od lica, zbog alkoholnih para. U slučaju gutanja ne izazivati povraćanje. Usta isprati vodom i potražiti pomoć liječnika.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati u dobro zatvorenim spremnicima. Čuvati podalje od plamena, izvora paljenja i izvora topline pri temperaturi do 25 °C! Čuvati izvan dohvata djece.